Θεραπεία Ζεύγους

3 Λένε ότι η ζωή είναι πιο όμορφη όταν έχεις κάποιον να τη μοιραστείς. Και συμφωνώ απόλυτα! Η ανάγκη μας να έχουμε κάποιον να ακουμπάμε, κάποιον αγαπημένο και κοντινό πρόσωπο που μπορεί να μας προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και παρηγοριά είναι έμφυτη και απαραίτητη για την επιβίωσή μας βιολογική και συναισθηματική . Η ποιότητα της ζωής μας σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων που διαμορφώνουμε και κυρίως των πιο στενών, συντροφικών ερωτικών σχέσεων . Πράγματι μία καλή συντροφική σχέση μας βοηθάει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, πιο δοτικοί, αυξάνει τα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή, μας βοηθάει να σταθούμε με μεγαλύτερη αυτονομία και ανεξαρτησία στον κόσμο και να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής. Οι σχέσεις όμως και μάλιστα οι τόσες στενές δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολες . Στην πραγματικότητα απαιτούν συνεχόμενη δουλειά και έκθεση. Έτσι πολλές φορές οι άνθρωποι στον συναρπαστικό χορό της αγάπης μπορεί να χάσουν λίγο τα βήματα , χάνοντας κομμάτια του εαυτού τους , χάνοντας τη σύνδεση τους με τον άνθρωπο τους και καταλήγουν να δυσκολεύονται.
Η βραχεία θεραπεία ζεύγους βοηθά τα ζευγάρια να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη σχέση τους. Τα ζευγάρια σταδιακά αποκαθιστούν την ισορροπία τους και αποκτούν μία ουσιαστική και ικανοποιητική σχέση . Καθόλη την διάρκεια της θεραπείας τα ζευγάρια μαθαίνουν να διευθετούν λειτουργικά τις διαφωνίες τους , να επικοινωνούν αποτελεσματικά να εξελίσσουν την οικειότητα και την εγγύτητα μεταξύ τους και να διασκεδάζουν.
Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται όχι μόνο σε ζευγάρια με δυσκολίες αλλά και σε ζευγάρια που επιθυμούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους σε ένα γενικότερο επίπεδο . Ο αριθμός των συναντήσεων είναι προκαθορισμένος και η διάρκεια των συνεδρίων είναι μιάμιση ώρα.